Ismerjük meg „szomszédunkat”!
Szerző: gyerekmosoly | 2013 Január. 08 | Címkék: alapítvány, hír, projektek, etnolife
1 oldal

A szegedi székhelyű Gyermek Mosoly Alapítvány és a szabadkai Etnolife Egyesület szervezésében 2012. januárjában indult el az a határon átnyúló program, melynek köszönhetően több mint 400 kisiskolás vett eddig részt közös programokon Szeged környékén.

tovább
HUSRB/1002/222/024 Nyitókonferencia - Szabadka 2012. 02.18.
Szerző: gyerekmosoly | 2012 Szeptember. 13 | Címkék: alapítvány, hír, projektek
1 oldal

2012 február 18-án megtartottuk a HUSRB/1002/222/024 azonosító számú projekt ünnepélyes nyitórendezvényét és sajtótájékoztatóját, mely keretében a jelenlevők megismerkedhetnek a projekt céljával és a megvalósítás főbb lépéseivel. A rendezvényen részt vettek a partner szervezetek, iskolák, civil szervezetek, médiák képviselői és egyéb érdeklődők a határ mindkét oldaláról. 

tovább
Tábor határok nélkül
Szerző: gyerekmosoly | 2012 Augusztus. 31 | Címkék: hír, alapítvány, rókatanya, etnolife, projektek
1 oldal

Négyszáz gyermek vesz részt az év végéig tartó IPA-projektumban

Javában zajlik az "Ismerjük meg szomszédainkat!" elnevezésű projektum, amely az IPA határon átnyúló program keretében valósul meg az Etnolife Civil Szervezet és a Gyermekmosoly Közhasznú Alapítvány partnerszervezetek együttműködésének révén. Hulló István, a szervezők képviseletében szombaton a Róka-tanyán megtartott sajtótájékoztatón elmondta, az "Ismerjük meg szomszédainkat!" projektummal a fiatalokat célozzák meg, hogy a megszervezett táborok alatt a délmagyarországi és észak-bácskai általános iskolások megismerjék a másik hagyományait, a régió kulturális és történelmi értékeit, emlékeit, illetve a természeti szépségeket és a természetvédelmi területeket.

tovább
Ismerjük meg „szomszédunkat”!
Szerző: gyerekmosoly | 2012 Augusztus. 06 | Címkék: hír, alapítvány, etnolife
1 oldal

A szegedi székhelyű Gyermek Mosoly Alapítvány és a szabadkai Etnolife Egyesület szervezésében 2012. januárjában indult el az a határon átnyúló program, melynek köszönhetően több mint 240 kisiskolás vett eddig részt közös programokon mind a Vajdaság területén, mind Szeged környékén. A kétnapos programok legfőbb célja, hogy a foglalkozásokon keresztül a két ország kézműves, történeti hagyományait megismerjék a gyermekek. E program sorozat legutóbbi rendezvénye, a múlt hétvégén – 2012. július 14-15. között – az Ásotthalom közeli tanyán került megrendezésre.

tovább